Αναιρεί το ΠΑΣΟΚ τις δεσμεύσεις του για το επίδομα θέρμανσης

Αναιρεί το ΠΑΣΟΚ τις δεσμεύσεις του για το επίδομα θέρμανσης

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

 

Σε μια σειρά από αντιφάσεις και αναιρέσεις των προεκλογικών της δεσμεύσεων, αλλά και διαφοροποίησης από τις προτάσεις και την αντιπολιτευτική στάση που κρατούσε επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, πέφτει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή οικονομική κρίση, αλλά και την υψηλή τιμή του πετρελαίου, ψήφισε το Νόμο 3746/2009 και προχώρησε στην καταβολή του Έκτακτου Επιδόματος Κοινωνικής Συνοχής - Επίδομα Θέρμανσης. Το επίδομα αφορούσε 1.770.000 δικαιούχους, συνταξιούχους του ΟΓΑ και του ΙΚΑ, αλλά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στις 7 Οκτωβρίου 2008 και ενώ το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην αντιπολίτευση πολύ εύκολα ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και κατέθεσε στη βουλή  πρόταση νόμου ζητώντας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την καταβολή επιδόματος θέρμανσης στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Ένα χρόνο μετά, στις 13 Νοεμβρίου 2009, και ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην κυβέρνηση ο υφυπουργός οικονομικών διευκρινίζει στην βουλή ότι δεν θα δοθεί από την κυβέρνηση επίδομα θέρμανσης στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αναιρώντας ουσιαστικά την πολιτική γραμμή που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση.  

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στις ευπαθείς και ασθενείς κοινωνικά ομάδες, ώστε να μην φανεί αναξιόπιστο απέναντι στον ελληνικό λαό;

Απάντηση Υπουργείου